Takime të Shoqatës Egnatia me komunitetin e zonës së Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanice

Shoqata Egnatia vazhdon takimet me banoret e zones se Parkut Kombetar, ku ne thelb ka qene zbatimi i kritereve per lejimin e ujit, per perdorim ne bujqesi nga subjektet qe ndertojne HEC-et ne zonen e tyre. Nga takimet dhe vezhgimet ne terren rezultoj se asnje nga subjektet qe ndertojne HEC-e, nuk zbatojne kriteret sipas kontrates qe ata kane me komunitetin per te lejuar ne favorin e banoreve te sasise prej 30 perqind te ujit, per nevojat e komunitetit ne stinen e veres.

Takimi u be me banore te fshatrave Dorez,Togez, Zgosht e Lunik, nga te Pranishmit u tha se asnje nga subjektet nuk ka zbatuar kriteret, madje i gjithe uji eshte future ne tuba. Sipas Bashkim Alles thote se une e kam kerkuar disa here me kembengulje respektimin e kontrates por askush nuk na ndegjon, jane qindra sipaerfaqe hectare toke bujqesore qe ka nevoje per vaditje, madje ka patur dhe perplasje midis banoreve te komunitetit me drejtuesit e firmes por pa rezultat.

Gjithashtu u trajtua dhe ndertimi i kater HEC-ve te reja te cilat priten te firmosen ne Lumin e Qarrishtes, pikerisht ne lumin e Koshorishtit qe eshte i vetmi lume qe deri keto kohe i shpetoi shkaterrimit, nje lume qe eshte i mrekullueshem, ne zonen e Parkut Kombetar, ne nje zone turistike, ku eshte edhe shpella eremite e Letmit qe eshte monument culture, lume qe trofta e malit eshte e pranishme.

Edhe ketu banoret ngriten shqetesimin lidhur me dhenien e lejeve koncesionare ne kete zone creative. Kryetari i Komunes Lunik-Astrit Xhafa tha per shoqaten “Egnatia” se eshte problem shqetesues, neve si komune kundershtojme dhenien e lejeve koncesionare ne kete zone.

Nje project qe  eshte mundesuar nga REC Albania, ne kuader te programit SENIOR-A, te Qeverise Suedeze.

10485362_827450363932893_8828538333702261710_n 10532364_827456683932261_8524535889402630490_n